Övermästaren har ordet

"ÄNTLIGEN STÅR PRÄSTEN I PREDIKSTOLEN"

Tanken var att underteckand skulle kliva på som Övermästare 2013, men arbete och livet ville annorlunda, men med facit i hand är det en mer ödmjuk och insiktsfull Jens som nu tagit rodret över den tremastade Barken 78 S:t Sigfrid, som med en besättning av ämbetsmän som kan liknas med den legendariska sovjetfemman i ishockey och våra tre segel; Vänskap-Kärlek-Sanning, kommer att styra logen på ett säkert  och ansvarsfullt sätt genom mänsklighetens hav.

Jag har haft glädjen att uppleva och få inspiration av 11 st. Övermästare under min tid som OddFellow, vilka många har varit ett stort föredöme och vägledare för mig.Särskilt vill jag lyfta framlidne Broder Nils Carlsson, som för mig, och säkert för många, varit en stor inspirationskälla och en mentor för mig personligen. Broder Nils var en SANN ODD Fellow som allt för tidigt rycktes ifrån oss.

Det är konstiga tider vi lever i just nu där pandemin har satt vår verksamhet på paus. I skrivande stund ser det dock lite ljusare ut och vi i Ämbetsmannakollegiet  genomför våra ÄK och Logekollegium, och förhoppningen är att vi skall kunna komma igång med våra logemöten i höst.

"Du söker djupen i mig
Jag säger djupen finns i haven
Du söker ljuset i mig
Jag säger ljuset är det på dagen
Ge mig din nakna själ
Jag säger själen och jag, jag, jag, jag
Är samma människa" / Eva Dahlgren

Med förhoppning om ett snart återseende i vårt vackra ordenshus.

Vänskap Kärlek Sanning

Jens, Övermästare B78 S:t Sigfrid

Övermästare Jens Rundberg
Övermästare Jens Rundberg